Translate This Page Translate this page ترجم هذه الصفحة Преведи тази страница Tradueix aquesta pàgina 翻译此页 Prevedi ovu stranicu Preložit tuto stránku Oversæt denne side Isalin ang pahinang ito Käännä tämä sivu Traduire cette page Diese Seite übersetzen Μετάφραση αυτής της σελίδας תרגם דף זה Translate this page Terjemahkan halaman ini Traduci questa pagina このページを翻訳 Translate this page Tulkot šo lapu Išversti ši puslapi Vertaal deze pagina Oversett denne siden Traduzir esta página Traduce aceasta pagina Перевести эту страницу Prevedi to stran Преведи ову страну Preložit túto stránku Traducir esta página Översätt den här sidan Перекласти цю сторінку Phiên d?ch các trang này
Menu główne
· Linki
· GRY
Menu

anonse.jpg





Rozkład jazdy PKP

odjazdy-m.jpg
przyjazdy-m.jpg

Kolporter RSS
O najnowszych newsach możesz dowiedzieć się za pośrednictwem kanałów rss.
rss1.0
rss2.0
rdf
Latest Comments
[News] Etyka
Autor: jaro60 dnia 26 maj : 08:02
Swieta racja.

[News] Uzdrowiciel
Autor: jaro60 dnia 21 maj : 13:23
I co na to Puste Obietnice,cos zapanowala dziwna c [ more ... ]

[News] Normalność
Autor: jaro60 dnia 21 kwi : 07:45
Dla mnie, to Tusk jak wroci do kraju to powiinien [ more ... ]

[News] Wykład dr Zbigniew Stanuch "Golgota Kobiet - relacje więźniarek Ravensbrück
Autor: Jan II dnia 14 kwi : 10:07
Bardzo przejmujący wykład. Ale mówienie o kobietac [ more ... ]

[News] Paplecznik - czyli wTylewizji po Goleniowsku cześć 10
Autor: MW dnia 02 kwi : 16:27
Przegadane to . Podane w mało ciekawej medialnie f [ more ... ]

[News] Sedno sprawy
Autor: jaro60 dnia 17 mar : 13:16
Oczywista prawda.Tylko opozycyjni POpaprancy mowia [ more ... ]

[News] Nobliści
Autor: jaro60 dnia 28 sty : 08:01
SWIETA RACJA.

[News] Ja nie mam czasu!
Autor: admin dnia 17 sty : 00:45
Jasne że to nie tajemnica. Chodzi o radnego Czerw [ more ... ]

[News] Ja nie mam czasu!
Autor: MW dnia 17 sty : 00:18
" eden z radnych" - jak wiecie który to dlaczego [ more ... ]

[News] Park 750 - lecia Goleniowa i konsultacje społeczne???
Autor: Jan II dnia 11 gru : 22:19
Uważam - w przeciwieństwie do Pani Muszyńskiej, że [ more ... ]


„Fabryka Smaku” - z czym to się je ?

fabrykasmaku0.jpgPani Kasiu proszę powiedzieć kilka słów o sobie:

  - Od czego tu zacząć - to długa historia ( śmiech* ). W gastronomii pracuje od 1994 roku. W sumie to pracowałam całe życie w jednej restauracji z małą przerwą.
Przeszłam różne szczeble kariery w tym zawodzie, dlatego prowadzenie restauracji nie jest dla mnie niczym obcym. Jest to moja pasja i sposób na życie. Kocham to co robię i ciągle staram się rozwijać w tym zakresie. Lubię się spełniać, podejmować nowe wyzwania i tworzyć. Wszystko co robię w tym zakresie płynie tak naprawdę z mojego serca.
Bardzo się cieszę, że trafiłam do Goleniowa , bo tutaj czuję spokój i dobrą energię, do tego ludzie są przyjaźni i pomocni , a to daje radość i siłę do działania ….

  Gastronomia to styl życia . Jeśli ktoś chce otworzyć restaurację tylko dla zysku nie czując tego zawodu, to rzadko się to udaje inwestorowi . Gastronomię trzeba lubić i poświęcić całą swoją energię i czas, a ja to uwielbiam. Razem z moim wspaniałym teamem ciężko pracujemy , ciągle coś zmieniamy , rozwijamy się , dlatego wiem ,że uda się nam sprostać wymogom klienta. Najlepszą zapłatą są miłe słowa jakie płyną z ust zadowolonych gości i to jest balsam dla naszej duszy , bo wtedy wiemy ,że to co robimy ma sens.
Wracając do pytania(śmiech*)…
Prowadząc restaurację w Szczecinie, przez wiele długich lat, kładłam nacisk na mój rozwój osobisty aby posiadać kompleksowe wykształcenie w tym zakresie.
Najpierw skończyłam pedagogikę i jestem instruktorem praktyk zawodowych, dlatego zapraszam uczniów szkoły zawodowej czy technikum na praktyki zawodowe do mnie, skończyłam też Zarządzanie Biznesem, Księgowość, co dało mi pojęcie o marketingu, finansach i prowadzeniu restauracji od strony zarządzania , ukończenie studiów BHP i Technologii żywności dało mi dużą wiedzę i niezależność .
Wykształcenie daje mi kompleksową wiedzę ale również otwiera mi różne „furki” w życiu.

Co było najtrudniejsze w rozpoczęciu , otwarciu restauracji?

  - Nie wiem czy mogę to powiedzieć ( śmiech*) ale prąd . Było to najbardziej stresujące. Czy mi wystarczy na tyle energii żeby podłączyć wszystkie urządzenia, mówimy o elektrycznej , bo mojej wewnętrznej, to ja wiedziałam, że mi wystarczy(śmiech*). Wybierając urządzenia musiałam wszystko sobie przeliczać z V na A i odwrotnie (śmiech*). W zasadzie to było najbardziej stresujące.
 
fabrykasmaku1.jpg
 
Co było najprzyjemniejsze ?

- Po przejęciu lokalu Manufactura Cafe zamknęliśmy go na tydzień . Najpierw była położona instalacja elektryczna, później zostały przygotowane rury do wyciągu. Dzień po dniu coś się zmieniało . Jak roboty brudne zostały zakończone to zaczęliśmy zmieniać wnętrze – tapeta , obrazy, zasłony…. restauracja nabierała ciepła. Tak , to mi się najbardziej podobało , bo ja lubię przytulne wnętrza. Może nie jest jeszcze do końca tak jakbym chciała ale codziennie coś dokładam , coś kupuję nowego do lokalu aby ocieplać wizerunek. Zostało jeszcze wiele rzeczy do zrobienia ale w niedługim czasie wszystko zrealizujemy. Teraz skupiamy się na poznawaniu naszych gości, to jest najważniejsze , pytamy czy smakuje im jedzenie, czy są zadowoleni z tego miejsca . Najważniejszym i najprzyjemniejszym dla nas jest uśmiech zadowolonego klienta , ponieważ to dla nich to tworzymy.


[ Czytaj dalej ... ]
Wersja do druku
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Autor: admin  ::  środa 28 listopada 2018 - 21:32:45  ::  Czytaj/Komentuj: 0


Do wystawianie komentarzy na tej stronie wymagane jest zalogowania się - zaloguj się lub kliknij tutaj , aby się zarejestrować.

Witaj
Login:

Hasło:


Zapamiętaj mnie

[ ]

Dorabianie kluczy Goleniów

Ogłoszenia

Czas generowania: 0.0449 sek., 0.0041 z tego dla zapytań.